Akupunktur

Kroppen

Vores krop er en fascinerende og kompleks sammensætning af strukturer, som alt sammen består af celler, disse celler har forskellige funktioner og tilsammen skal de holde os i balance, velfungerende og raske.

Vores livsstil, emotioner og fysiske belastninger kan dog skabe ubalancer som i starten kan være diskrete, men som med tiden bliver mere og mere omfattende. Med andre ord vil vores krop skrige højere og højere, hvis noget ikke kan fungere optimalt, for at få os til at lytte. Her er det så vores opgave at lave de fornødne ændringer, så vores krop igen kan komme i balance og genoprette et godt helbred.

Vi skal lære at lytte til vores krops signaler.

Hvordan kan akupunktur hjælpe?

Kroppen er skabt til at helbredelse sig selv, men den bliver udfordret af vores livsstil, emotioner og fysiske belastninger, så ubalancer er uundgåelige. Her kommer akupunkturen til sin ret. Akupunktur er kort fortalt fantastisk til at hjælpe kroppen med at genskabe den balance, som gør at kroppen og cellerne kan yde optimalt.

Had er der af bivirkninger?

Akupunktur udmærker sig også ved, at have meget få bivirkninger. Nogle steder på kroppen skal man dog vise øget forsigtighed.

Der kan opleves en naturlig reaktion i kroppen i form af kortvarig løs afføring, hoste, øget tisse trang og øget udflåd og lignende. Der er også en risiko for blå mærker.

Hvad siger WHO om akupunktur?

Ifølge WHO, Verdens sundheds organisation, kan akupunktur afhjælpe følgende:

-Alle former for smerter

-Gigtsygdomme i led og muskler

-Hovedpine / migræne / trigeminusneuralgi / lammelser

-Rygsmerter / iskias

-Frossen skulder

-Tennis- og golfalbue

-Allergier, af forskelig slags

-Astma samt bronkitis, hæshed samt hoste

-Menstruationssmerter

-Mave- og tarmlidelser, f.eks. tyktarmsbetændelse, mavesår, mavekatar, forstoppelse, diarre samt oppustethed

-Bi- og kæbehulebetændelse

-Højt blodtryk

-Eksem, uren hud, kløe samt helvedesild

-Kredsløbslidelser

-Lidelser i sanseorganet, herunder div. øjenlidelser, f.eks. nethindeløsning, grøn stær, betændelsestilstande samt uklart syn

-Immunsygdomme

-Hormonelle forstyrrelser, f.eks. menstruationsproblemer samt overgangsalder

-Afhængighed af stimulanser, f.eks. tobak, narkotika samt medicin

-Psykisk samt alment helbred, herunder træthed, stress, depressioner, angst, søvnproblemer, rastløshed samt svedeture

Hor er forskningen i akupunktur?

Der sker meget indenfor forskning i akupunktur netop nu. Akupunktur er blevet brugt og forsket i, i tusinder af år, men indenfor de sidste årtier, er forskning der opfylder den nyere vestlige videnskabs kriterier, blevet bedre og bedre og der begynder at komme metoder for fx, at kunne lave placebo behandlinger, som er en meget stor del af vestlig forskning og evidens.